marți, 21 august 2012

Pastrav cu sos de smantana

Aveam niste pastrav prin congelator de cateva zile si am bucatarit ceva tare gustos, mai ales sosul, ca ma stiti ca nu ma dau in vant dupa pestele de apa dulce, fie el chiar si pastrav. Dar amatorii de delicatese culinare au savurat pestele pregatit in acest mod.


Ingrediente: 3 pastravi mari, 500 g de ceapa ( de preferinta verde), 500 ml smantana de la piata, sare piper, lamaie, o legatura de marar.

Pastravul se curata si se spala se da sare si se piper. Se pune deoparte. Ceapa se curata se spala si se taie rondele, ca pentru salata, daca este ceapa verde, sau pestisori daca este uscata. Intr-o tava care merge la cuptor se pune ceapa in start uniform, se adauga mararul tocat, se mai da un praf de sare, se aseaza pastravii, se stropesc cu zeama de lamaie si se decoreaza cu cateva felii de lamaie. Se adauga un pahar de apa si se da tava acoperita cu folie la cuptorul cald, la foc potrivit (maxim 180 de grade). Cand pestele este moale si ceapa fiarta (dupa 30-40 de minute) se scoate tava si se adauga smantana. Este important sa fie smantana proaspata, de buna calitate, pentru ca in caz contrar se branzeste. Se pune tava inapoi la cuptor cca 15 minute.












Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).