duminică, 1 iulie 2012

Placinta cu mere, englezeasca


O placinta cu mere, un desert traditional in Anglia, la ceai si nu numai, care se face rapid si care este si extrem de gustoasa.

Timp de preparare: 30 de minute
Timp de gatire: 30 de minute

Ingrediente:
- aluat: 200g faina, un praf de sare, 110 g unt, 2-3 linguri de apa rece.
- umplutura: 700 g mere curatate si decojite, zeama de la o lamaie, 100 g zahar, 5 linguri de apa, scortisoara, 25 g unt.

Metoda: aluatul se face amestecand bine si repede toate ingredientele in afara de apa, cu untul rece de la frigider, evitand ca aluatul sa se incalzeasca. Se adauga apa rece, in asa fel incat sa rezulte un aluat bun de intins. Se aduna aluatul intr-un bulgare, care se acopera cu folie de plastic si se da 15 minute la frigier sau chiar la congelator.

Merele se taie sferturi sau cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pun la foc mic intr-o tigaie, impreuna cu zaharul, apa si scortisoara (cca o lingurita rasa, sau dupa gust) sa se inmoaie, amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Apoi lasati sa se raceasca.

Din aluatul impartit in doua faceti doua foi: cu una tapetati o forma de tarta, apoi umpleti cu merele muitae si racite, iar pe deasupra acoperiti cu a doua foaie sau faceti un grilaj, asa cum am facut eu. Daca acoperiti cu foaie, o puteti unge pe deasupra cu putin lapte.

Dati la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la foc mediu, pana cand se rumeneste putin foaia de deasupra.

Se scoate din cuptor cand este gata, se lasa sa se raceasca in forma, si se pudreaza cu zahar. Se poate servi cu frisca proaspata, daca doriti.

Placinta pudrata cu zahar

felia de placinta

Pofta buna!
de aproape

6 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).