marți, 14 august 2012

Prajitura rapida

Am facut-o pentru niste musafiri de care am aflat cu vreo 3 ore inainte sa vina.


Asadar, ingredientele:
- un pachet mare de piscoturi de sampanie
- crema: un pachet de unt, 400 ml smantana grasa, 200 ml frisca lichida, 3 linguri de zahar pudra, o ciocolata amaruie, 5 linguri de lapte.
- siropul: 500 ml cafea tare si dulce, 100 ml rom.

Se topeste ciocolata in lapte si in 50 g de unt, pe foc mic sau la bain marie. Se lasa sa se racoreasca bine. Intre timp, restul de unt - la temperatura camerei - se mixeaza spuma cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca lichida, se mai mixeaza pana cand devine totul o crema spumoasa, iar la urma se adauga smantana si se continua mixatul inca un minut, pana cand se simte crema ca se intareste in mod vizibil. Se opreste mixerul si se adauga ciocolata topita, incorporand-o ori cu mixerul la viteza mica, ori cu lingura, amestecand usor.


Se aseaza un strat de piscoturi, se inmoaie bine cu jumatate din cantitatea de sirop, se pune jumatate din crema, al doilea strat de piscoturi (pentru un aspect deosebit le puteti aseza oblic, asa cum se vede in poza cu tava), se toarna si restul de sirop, apoi se niveleaza restul de crema cu dosul lingurii. Pe deasupra se orneaza cu ce are fiecare la indemana: pudra de ness, de cacao, ciocolata rasa, etc. Se tine o ora sau doua la frigider si apoi se poate servi.

Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Asa e, Dia, poftim la o portie! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am salvat rețeta. O întrebare, vă rog, frișca și smântâna sunt reci de la frigider? Nu se taie crema cu unt? Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ingredientele se lasa la temperatura camerei, desi pot fi ceva mai reci, dar nu cu diferente mari de temperatura intre ele. Multumesc pentru vizita pe blog si pentru comentariu!

      Ștergere
    2. Mulțumesc frumos pentru răspuns.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).